לאסוף את השברים

במסגרת מבצע 'לאסוף את השברים' - מבצע הצלה לאיסוף ותיעוד פריטים אישיים מתקופת השואה. נציגי יד ושם מגיעים לרחבי הארץ לצורך תיעוד והעברת פריטים אישיים מתקופת השואה למשמרת ביד ושם. אם יש ברשותכם פריטים אישיים מתקופת השואה – חפצים, מסמכים, תצלומים, מכתבים, יצירות אמנות. 
11.5.22 בין השעות 10:00 - 17:00 בכותר ראשון תרמ"ב

רשת כותר ראשון מצטרפת למבצע של יד-ושם: "לאסוף את השברים"- מבצע לאומי להצלת פריטים אישיים מתקופת השואה. בבתים של רבים מאתנו מצויים חפצים, מסמכים ותשלומים מתקופת השואה. חלקם חבויים בארון, בקופסה, במגירה ישנה. כל פריט כזה נושא זיכרון, טומן בחובו פיסת עבר שהולך ומתרחק, מסתיר סיפור על גורלם של יקירנו – אנשים, משפחות וקהילות שלמות. תושבי ראשון-לציון והסביבה מוזמנים לקחת חלק במבצע ההצלה ולחפש בבתים כל מסמך, תצלום או חפץ מתקופת השואה.
נציגי יד- ושם יגיעו ליום האיסוף מיוחד. המפגשים יכללו תיעוד החפצים או המסמכים והסיפורים האישים הנלווים להם. העתקים דיגיטליים של מסמכים ותצלומים יינתנו למוסרי החומר.
לפרטים:
יד ושם 02-6443888
כותר ראשון-תרמ"ב 03-9689701