Cedar Rapids Public Library, Iowa, USA

Cedar Rapids Public Library
אוכלוסייה: סִידֶר רַפִּידְס היא בירת מחוז לין במדינת איווה שבארצות הברית. העיר שוכנת על שתי גדותיו של נהר סידר, במרחק של 160 קילומטרים
מזרחית לדה מוין, בירת איווה.
העיר מונה כ-129,000 תושבים.
מערך הספריות: 2 ספריות, שהאחת מהן היא הספרייה המרכזית.
שנה: 2013
שטח: כ-8,800 מ"ר
עלות: 24,128,634$
אדריכלות: OPN Architects 
לקריאה נוספת ולתמונות: Cedar Rapids Public Library, Iowa, USA 

בשנת 2008 שיטפון במרכז העיר סידר רפידס מילא את הספרייה המרכזית במים שגרמו נזק חסר תקנה לבניין ולחומרים שבתוכו. בעקבות האסון הבלתי
צפוי של כוחות טבע הרסניים, העיר נערכה מחדש לבנייתה של ספרייה ציבורית מרכזית חדשה. שלושה עקרונות הנחו את עיצובה של הספרייה החדשה:
א. להקים ספרייה שתהיה המרכז הדינמי של הליבה האורבנית של העיר, ב. להקיף את השינויים הנדרשים בבניית ספרייה מדור חדש, ג. למזער את ההשפעה
הסביבתית של מבנה הספרייה ואת עלויות התפעול שלו לטווח רחוק.
בספרייה החדשה הושקעו משאבים עצומים, והיה זה קריטי שהמבנה יגיב לנתונים הסביבתיים, וימנף טכנולוגיות חדשות שיהיו בנות קיימא ויעילות ככל האפשר.
פעילות הספרייה מוצגת באופן קבוע אל החוץ דרך החלונות הרחבים שעולים מהרצפה עד התקרה, עוטפים את הבניין ומחברים ויזואלית בין המנויים לבין העוברים
והשבים שבחוץ. בפנים, העיצוב מאפשר גמישות מקסימלית, וממנף טכנולוגיות של טלפונים ניידים וטכנולוגיית תיוג אלקטרוני (RFID). זאת כפי שאמר מנהל
הספרייה: ספרייה בת זמננו צריכה לפעול בדומה לחנות אפל ופחות כמשרד רישוי.
צוות התכנון והעיצוב של הספרייה שעבד עפ"י הנחיה זו הוציא מתוך הספרייה כונניות ספרים גדולות, את דלפקי ההשאלה המסורתיים ואת מערכות האבטחה בכניסה
לספרייה. במקומם הציבו כונניות ספרים נמוכות שמעליהן נשקף הנוף שבחוץ, וקיוסקים מסבירי פנים מוקמו עבור צוות העובדים במקומות אסטרטגיים במרחב אוספי הספרייה.
הספרייה החדשה משקיפה אל הפארק העירוני הגדול וממוקמת מול המוזיאון לאמנות. מיקום זה של ספרייה, פארק ומוזיאון משלים דיאלוג עירוני רחב יותר ויוצר אזור אזרחי
פעיל. החזית הקדמית של הספרייה לוקחת את הדיאלוג הזה צעד קדימה בכך שהיא יוצרת כיכר עירונית הפועלת כהרחבת המרחב הציבורי של הפארק ושל הרחוב.
הספרייה ממוקמת בין מבני מגורים של הפארק העירוני הראשי, התיאטרון ההיסטורי, מרכז כנסים, אמפיתיאטרון חיצוני, מסעדות ובתי מלון. המיקום הנוח שלה, נגיש לתחבורה
ציבורית וקרוב לשביל אופניים, מעודד את המנויים והמבקרים ואת צוות העובדים להגיע באופניים או בתחבורה ציבורית.
צוות האדריכלים התמקד באסטרטגיות יישומיות ומדידות ובהשגת פתרונות המביאים ביצועים טובים בפיתוח בר קיימא של האתר, בחיסכון במים ובחשמל, בבחירת חומרים
ובאיכות הסביבה המקורה. הספרייה החדשה גדולה ב-1,000 מ"ר מהספרייה הישנה, ומרות את היא צורכת רק שליש מהאנרגיה שצרך המבנה הישן. מרכיבים בני קיימא
הוטמעו בכל היבט של המבנה. בכל המבנה, מצגים דיגיטליים עוקבים אחר השימוש במים ובאנרגיה ומלמדים את המבקרים על המערכות, על השימוש ועל ההשפעה הסביבתית.

Photography:  Main Street Studio - Wayne Johnson