Lawrence Public Library, Kansas, USA

Lawrence Public Library
אוכלוסייה: העיר לורנס שבקנזס, ארה"ב, מונה מעל 90,000 תושבים.
מערך הספריות: הספרייה הציבורית לורנס שייכת לרשת הצפון מזרחית של הספריות הציבוריות בקנזס. הרשת מונה 48 ספריות ציבוריות.
שנה: 2014
שטח: כ-4,700 מ"ר
עלות: 18 מיליון דולר
אדריכלות: Gould Evans Architects
לקריאה נוספת ולתמונות: Lawrence Public Library
הספרייה הציבורית של לורנס, קנזס, ממוקמת במרכז העיר. לורנס היא העיר השישית בגודלה בקנזס. הספרייה עברה שיפוץ חיצוני ופנימי.
מעטפת הבטון הבטונית-משהו של הספרייה, שנבנתה בשנת 1972, כוסתה באריחי טרקוטה עמידים לגשם, ובתוך הספרייה התווספו
פונקציות חדשות כמו סטודיו להקלטת מוסיקה.
זמן רב לפני שנהגו ההרחבה והחידוש של הספרייה, צוות הפרויקט השתדל לקבל משוב מתושבי המקום. המשוב נכנס למערכת השיקולים
בתוכנית הפיתוח של הפרויקט.
תושבי המקום הבינו את החשיבות של מקום הספרייה בקהילה ואת ההזדמנות שמגולמת בפרויקט: לכונן "מקום" חדש בתוך מרכז העיר.
אדריכלי הפרויקט נענו למשוב מהקהילה, ותכננו מבנה שמתייחס לתפקיד המשתנה של הספרייה: במקום מקום לאחסון ספרים, נקודת
מוקד לקהילה העושה שימוש משולב בכל אמצעי התקשורת הקיימים.
הבניין נעטף בחיפוי של זכוכיות ואריחי טרקוטה. הלוחות הצבועים בכתום מתכתבים עם האדריכלות המקומית ההיסטורית, שמשתמשת
בחומרי בנייה של לבנים אדומות. המבנה החדש מכיל "חדר קריאה מתמשך" שמשתרע לכל צדדיה של הספרייה. החזית אטומה במקומות
שבהם הספרים זקוקים להגנה מאור השמש. החיפוי החיצוני של המבנה, שמחורר בחורים קטנים, וחלונות הגג מזכוכית, מסננים אור טבעי.
חלונות זכוכית גדולים מהרצפה ועד לתקרה הוצבו בפינות הבניין ומכניסים גם הם אור יום. הם גם משקפים החוצה את הפעילות שמתרחשת
בתוך הספרייה. גם הנוף האורבני של השכונה הסובבת נשקף מחלונות אלה.
בתוך הספרייה נבנה אטריום שיוצר מרכז חדש למבנה, במיקום שונה מהמרכז המקורי. המטרה ביצירת האטריום הייתה ליצור מרחב פתוח,
מוצף באור ומסביר פנים. האטריום משתרע מהמרתף עד למפלס הגג, ויש בו פסל זכוכית של אומן מקומי הממלא את המרחב במנעד רחב
של צבעים. באופן כללי האדריכלים שמו דגש על חללים לכינוס של הקהילה, יותר מאשר על חללים שקטים.
מרכז המוסיקה שנבנה בספרייה משמש מוסיקאים מקומיים לביצוע הקלטות, כמו למשל הקלטות דמו. שני מרחבים ייעודיים משמשים את
הצעירים. לילדים יש מרחב למשחק, עמדות מחשב וכוכי קריאה. המרחב לבני נוער עוצב סביב מדיה אלקטרונית ועמדות הדפסה. מרחבי
המדיה האלקטרונית וההדפסה נראים מבחוץ להולכים ברגל לאורך שבילי הכניסה, והם משדרים זהות של ספרייה בת זמננו.
באזורים שפעם היו מוגדרים באמצעות קירות צבועים, האדריכלים השתמשו בלוחות עץ כדי להוסיף ממד של חמימות לספרייה.
פרויקט החידוש כלל גם יצירה של פארק חדש. יש בו אמפיתיאטרון, כיכר לאירועים ואזור ייעודי להחלקה על הקרח. הפארק עצמו יוצר
מרחב לא פורמלי למנוחה, לישיבה ולקריאה מחוץ לספרייה, ויוצר חיבור בינה לבין הבריכה העירונית ואזור מרכז העיר.
Photography in courtesy of Tim Griffith and Mike Sinclair