Médiathèque Jean d'Ormesson, La Ferte-Bernard, France

Médiathèque Jean d'Ormesson à La Ferté Bernard
אוכלוסייה: לה פרטה ברנארד היא מועצה מקומית במחוז הלואר שבצרפת והיא מונה כ- 9,200 תושבים.
מערך הספריות: ספרייה מרכזית
שנה: 2014
שטח: 1300 מ"ר
עלות: 2.7 מיליון אירו
שנה: 2014
שטח: 1,300 מ"ר
עלות: 2.7 מיליון אירו
אדריכלות: Philippe Fichet Architectes
לקריאה נוספת ולתמונות: Toy and Media Library, La Ferte-Bernard, France

מיקום הספרייה הציבורית ז'אן דה אורמסון בעיר לה פרטה ברנארד מבטא את החירות שלה, ומייצג ונראה חופשי מהעיר מעוטת החגיגיות,
כשהוא נפרד ממנה רק בתעלת מים ובעצים שמשקפים את ההיסטוריה של האתר. דבר לא עומד בפני הסממן הגיאוגרפי הזה.
מצד אחד - מעבר חי ותוסס וגשר, ומהצד האחר – גבול העיר הפנימית הקושר ומחבר אותה לספרייה.
ספריית המדיה ז'ן ד'אומרסון ממוקמת במזרח, בתוך שטח עירוני צפוף בליבה של העיר. המגרש, בן 1,800 מ"ר, ניצב בשולי העיר העתיקה
והנהר המקיף אותה.
בניגוד לעיר העתיקה, המרכז לפעילויות חוץ ונתיב התחבורה הראשי חוברים כדי לדרבן את המעגל הקרוב של תנועה מתמדת. הם שוברים את
החיבור עם גוף המים הגדול. ספריית המדיה היא אובייקט עדין, שמועצם על ידי ערפל קל העולה מן הקרקע ומשנה את הצורה של החצר
הקדמית למראה גדולה המזכירה את המים הסובבים.
תוכנית הספרייה נובעת מהשילוב של שני חללים: ספריית משחקים והמדיטק עצמו. הגישה של האדריכלים ביחס לאינטראקציה של המבנה
עם הסביבה הייתה להתחשב במיקומו המוצהר בקצה העיר העתיקה ולהכיר באנרגיה התרבותית שלו כאמצעי לפתיחות ולמודרניות.
ריכוז החללים מאפשר לחבר בין ספריית המשחקים לספריית המדיה כשני יקומים מקבילים. עטיפת המבנה מושרשת במטרה עצמה והיא
מציבה מערך של מרקמים, טקסטים וסימנים היוצרים השתקפויות וסוככי אור.
שימושי הספרייה מסתכמים במרחב פשוט וזורם, שמחבר באופן ישיר בין התוכנית לבין ההליכים החיוניים. גישה זו מאפשרת עיצוב נוף
הומוגני ושילוב ברור של הסביבה. התנופה של הקומה הראשונה יוצרת נקודת ציון, ואזור מקורה שדרכו ניתן להיכנס למבנה.
החיבור לשבילי הולכי הרגל מודגש במיוחד, כיוון שהתפקיד שלהן בחיבור נקודות המעבר בין השכונות הוא חיוני.
פנים המבנה עוצב כך שהמשתמשים יכולים לנוע באופן חלק וגמיש מקצה אחד של המבנה לקצה האחר. התנועה במרחב נוחה ומגובה
בדלפקי שירות המעוררים דיאלוג עם המשתמשים.
המבנה הוא בעצם השתקפות של סביבתו. הוא מהווה תגובה ישירה לזרימת האנרגיה של האתר. הרחבה הקדמית של המבנה יוצרת
השתקפויות שנעלמות מאחורי החזית. הם מתפזרים על החזית בצורות שמזכירות סימניות. החזית מכוסה כולה בזכוכית אקרילית
ובמעט מתכת אל-חלד, וכך היא מציגה מראה מטושטשת שדרכה ניתן להבחין ברבדים עמוקים. דבר זה מציג את הסביבה הישירה
כפתח מלא חיים לספריית הצעצועים ולמדיטק, ומגן על פנים הספרייה מפני חום ומפני אור מסנוור.
החיבור הישיר של המבנה לעיר ולמגוון נופים קרובים וההשתקפויות שלו מקשרים את המדיטק לסביבתו. יתר על כן, התזכורת של
דימוי או השתקפות בלתי שלמים נוכחת בכל הפרויקט ופועלת כמו סיב המחזק את הלכידות שלו. מרפדים גליים קטנים תורמים
לתנועה שמקבלת השראה מן החומר, ומטשטשים את הגבול שבין העיצוב לבין הבבואה שלו.
Photographs in courtesy of Philippe Ruault