Renton Public Library, Washington, USA

Renton Public Library
אוכלוסייה: רנטון, עיר במחוז קינג שבמדינת וושינגטון בארצות הברית, מונה כ-100,000 תושבים. (מחוז קינג מונה למעלה מ-2 מיליון תושבים)
מערך הספריות: רשת הספריות בעיר רנטון מונה 7 ספריות ציבוריות.
שנה: 2016
שטח: כ-1,900 מ"ר
עלות: 13.1 מיליון דולר
אדריכלות: The Miller Hull Partnership 
לקריאה נוספת ולתמונות: Renton Public Library, Washington, USA 

כשהספרייה הציבורית רנטון נפתחה ב-1966 היא הייתה הישג הנדסי מושלם. הבטון שנוצק באופן מיוחד וקורות-העץ התומכות יצרו 
מבנה מרכזי שמשתרע בגובה של למעלה מ-24 מטר מעל נהר סידר וחוצה אותו. היא נבנתה במקום שהיה אהוב על-ידי דורות של 
משפחות וחברי הקהילה המקומית. שימור האוצר הקהילתי הזה היה בעדיפות עליונה למימוש במסגרת פרויקט שימור ושיפוץ. אבל 
הבעיה הייתה שחזית הספרייה התפוררה ולא עמדה בקנה-המידה של אנרגית בת קיימא. הקונסטרוקציה של המבנה ומרכיב העיצוב 
הראשי לא עמדו בתקנים סיסמיים, ולבטח לא יכלו לעמוד ברעידת אדמה פוטנציאלית, בגלל עיבוי הקרקע.
מטרת-העל של צוות האדריכלים, במסגרת חידוש הספרייה, הייתה להשביח את מבנה הגשר ולשלבו במורשת הייצור הידני וההנדסי 
של רנטון, שכוללת חברות כמו בואינג ופאקאר. במסגרת השיפוץ שומר המבנה המקורי, וכן נוספה לו תוספת חיצונית שעוצבה במיומנות
וביעילות. דרך התוספת הזאת אפשר לראות את נוף הנהר מהתקרה ועד לרצפה. במקביל, רצועות צולבות חדשות לתמיכה ודפנות 
אלומיניום משקפות את המורשת התעשייתית של העיר.
המבנה המקורי לא יכול להיבנות היום בגלל המערכת האקולוגית העדינה ששוכנת מתחתיו. לכן כל פעילות הבנייה התרחשה מאחורי אזור 
שהוגדר על-פי גובה המים במצב רגיל. צוות התכנון הגה פתרונות יצירתיים כדי לתמוך במבנה הקיים ובקרקע, בעזרת שימוש בערימות 
שפונות לכיוון היבשה. כך שודרג את הבניין מבחינת העמידות הסיסמית, ונמנע שיבוש בסביבת המגורים הטבעית.
תכנון קומת-הכניסה של הספרייה השביח את נופי הנהר הנשקפים. חלונות מקיר לקיר, יחד עם קומה פתוחה, מחברים את הספרייה לנהר 
שמתחת ומספקים אווירה אוורירית לאזורים כמו כונניות האוספים, אזורי הילדים, חדרי הקריאה ואזורי המחשבים. אמצעי המידע הדיגיטלי 
עוצבו בהשראה תעשייתית: הם נתלו מהתקרה בכבל של כלי-טייס, וחיבורי מתכת מעגנים באופן ויזואלי את עמדות המחשב ואת שולחנות הלימוד.
צוות האדריכלים מיקם מחדש את קומת-הכניסה, ועכשיו היא נגישה ונראית בבירור ממשטח החנייה. גשר הולכי הרגל הקיים, שמחבר את שטח 
החנייה לפארק העירוני הסמוך, גם הוא נגיש כעת. התאורה על הגשר שודרגה. כעת גם רצפת הגשר מחופה ועמידה לחצייה בטוחה במזג אוויר רטוב ובחורף.
שיפוץ הספרייה וחידושה נתנו חיים לה חדשים ותוכננו להבטיח את אריכות ימיה.

Photo: Renton Public Library