Redcliffs Village Library, Christchurch, New Zeland

Redcliffs Village Library 
אוכלוסייה: הכפר רדקליף, בקרייסטצ'רץ' שבניו-זילנד, ממוקם בפרבר חוף מחוץ לעיר ומונה כ- 7,000 איש.
מערך הספריות: ספרייה ציבורית אחת. היא לא שייכת למערך הספריות הציבוריות של קרייסטצ'רץ'.
שנה: 2017
שטח: 186 מ"ר
אדריכלות: Young Architects 
לקריאה נוספת ולתמונות: Redcliffs Village Library, Christchurch, New Zeland 

הספרייה הקהילתית רדקליפס וילג' נוסדה בשנת 1914 וניתנה במתנה למועצת העיר קרייסטצ'רץ'. הספרייה נהרסה ברעידת אדמה בשנת 2011.
ספריית רדקליפס וילג' ("כפר הצוקים האדומים") היא ספריית מתנדבים, שמופעלת ע"י הקהילה במבנה השייך לרשות העירונית. לאחר רעידת 
האדמה דחפה הקהילה לבנייתו מחדש של המבנה. משרד האדריכלות עבד יחד עם הקהילה, בצמידות ובכפוף לדרישות מועצת העיר, לבניית מבנה בר-קיימא.
לקהילה היה צורך במבנה זמין שיספק מרחב להתכנסויות. מועצת העיר דרשה שהמבנה יתוכנן ביעילות ויהיה בעל עלויות תחזוקה נמוכות. 
כמו כן, העיצוב האדריכלי גדוש במטאפורות שמתקשרות לספרייה ולתכניה: הגג והחיפוי מייצגים את האבק המכסה את כריכת הספר, שדרת הספר 
והקצה שלו משתקפים בהבזקים המעוקלים של המבנה. הקצוות הלבנים במבנה מייצגים דפים של ספר. 
לפס הבהיר על הדרך המוגבהת יש שתי מטרות: 
א. הוא שקוף יותר מפוליקרבונט (חומר תרמופלסטי) אטום למחצה, וכשמבקרים חדשים חוצים אותו, הוא "מודיע" על הגעתם לספרייה.
ב. הפס גם מייצג את המרווח שנוצר בין דפיו של ספר כשמעמידים אותו על הקצה שלו. 
הגמלון, חלקו העליון של הקיר שתחום בגג משופע, עשוי גם הוא מחומר תרמופלסטי שמואר מאחור בשעות הערב, בדומה למגדלור.
במובן זה, המגדלור מסמל: 
א. הכוונה ויכולת עמידה בסופה.
ב. פנס מהבהב של ציביליזציה ושל חינוך.
דלפק הקבלה מתוכנן להציג ספרים בשני הקצוות שלו.
העיצוב האדריכלי זכה בפרס מועצת הבנייה, והשופטים אמרו עליו: "העיצוב, הארגון והבנייה של ספריית רדקליפס השיג בהצלחה את המטרות של מבנה 
מזמין, מקום ידידותי למפגש בין אנשים. זהו מקום שבו ניתן לפגוש אימהות עם ילדים שמבלים ביחד אחרי הלימודים, יחד עם חברים ושכנים הנתקלים זה 
בזה ומשוחחים בנעימות."
מחשבה עמוקה הושקעה בעיצוב הרחוב הסובב ורכיביו השונים, כדי להבטיח שהספרייה תשדר תחושה חזקה של מאור פנים כלפי הקהילה. המבנה, בעל
הקווים הפשוטים אך האלגנטיים, בולט באופן ניכר מעל התנועה החולפת, כאילו שהוא ניצב על כן. תכנון המבנה מאופיין בניצול חכם של נקודות האיסוף,
פינות הישיבה, מתקני האופניים ומזרקת המים, שמיועדת לאנשים ולכלבים. זהו מקום המעודד פעילות ומחזק את ההיבט הקהילתי. 
באופן כללי, העיצוב והשימוש הנבון בחומרים טבעיים נועדו להבטיח שספריית רדקליפס תישאר נקודת מוקד עבור הקהילה!