Molina Community Library, Peru

Biblioteca Molina
אוכלוסייה: לה מולינה היא אחד האזורים היוקרתיים במחוז מולינה שבפרו. המחוז מונה למעלה מ-140,000 תושבים.
מערך הספריות: 3 ספריות ציבוריות במחוז.
שנה: 2017
שטח: 1,300 מ"ר 
אדריכלות: Gonzalez Moix Arquitectura 
לסרטון על בניית הספרייה הציבורית בלה מולינה בפרו לחצו כאן
לקריאה נוספת ולתמונות: Molina Community Library, Peru 

פרויקט "פלאסה ביבליוטקה סור" דבק במטרות שהציבה העירייה בעבר, כמו העלאת איכות החיים ופיתוח הקהילה עם פרויקטים שמעשירים ומקנים ערכים 
באמצעות חינוך, תרבות ויצירה-מחדש. חשוב להדגיש שהקמת הפרויקט נמשכה שמונה שנים של בהן התחלפו ראשי-עיר ממפלגות שונות מבלי שייתנו לו משמעות.
הקמת הפרויקט התעוררה מתוך חילופי דברים בין תושבים מקומיים לבין הרשות, ששיפרה את הפרויקט בהתאם לצרכים שהועלו בדיונים. גם כעת, כשהספרייה 
בשיא פעילותה, עדיין נאספות הצעות ובקשות להתאים אותה לצרכי התושבים. הקהילה נלהבת ולהוטה להשתתף במספר רב של פעילויות וע"י כך לקדם דו-קיום.
זוהי חוויה מעשירה, פעילה ודינמית.
בלימה מקובל שבעת פיתוח שטחי-מגורים, מקצים אחוז מסוים מהקרקעות הציבוריות למטרות חינוך ותרבות. גם במקרה של ספריית לה מולינה יועדו מגרשים גדולים
שאינם בשימוש, אך סמוכים למבני מגורים גדולים, לצרכים ציבוריים. זו הסיבה לכך שהפרויקט ממוקם ליד פארק (או כפי שהוא מכונה: "הריאה של הבלוק") בליבה 
של "אל קאזהג'אל". זו שכונת מגורים צפופה שמתאפיינת בתמהיל של בנייה עצמית פורמלית ובנייה לא-פורמלית שהתפתחו עם השנים. דבר זה יוצר זהות ייחודית 
למקום ומשקף את ערכי התרבות המגוונים של הקהילות השונות.
הספרייה נבנתה במקביל לפארק המרכזי, שלצידו ניצבים שני בתי-ספר, ושאר מבני השכונה מקיפים אותו. כל אלה יחד משלימים את הדיוקן התרבותי ושומרים אל הפארק במרכז.
החלטה משמעותית שהתקבלה הייתה לטעת בפרויקט דימוי חזק ופונקציונלי יחד עם נוכחות אדריכלית פשוטה, אדריכלות שמבחינה מושגית היא מושכלת ומכובדת. זו אדריכלות
עכשווית ועל-זמנית שמייצרת מקום-התייחסות חברתי לקהילה, מקום של דו-קיום ושל שיתוף במאמצים היומיומיים. 
מיקום הספרייה מתאפיין בכך שמכוניות יכולות לחנות במגרש-חנייה ולהשאיר את הפארק, הספרייה והסביבה להולכי-הרגל. כך נוצרת חוויה חדשה בעיר. הפרויקט ממוקם על הצד 
הארוך ביותר של המגרש, במקביל לשביל הולכי-הרגל, ועוזר להגדיר את הפארק. סיבה נוספת לאופן הצבת המבנה היא ניסיון לתפוס את מרב אור-השמש ואת מרב הנוף של הפארק 
וסביבותיו. 
שביל של עמודי בטון חשופים מתכתב עם עיצוב-הפנים. עיצוב השביל נובע מרוחב השולחנות שבתוך אולם הקריאה. המקצב שנוצר מתאפיין במלאות ובריקנות כאחד, שמפיקות דימוי
נצחי ויציב. 
שתי חזיתות האורך נתפרו זו בזו בקורות של בטון חשוף. הן מגדירות את פנים-הספרייה כחלל גמיש ופתוח. החלל הפנימי מגיב בהצלחה לשימוש בו ולבנייה שלו, והוא מעריך את
חומר-הגלם של האור הטבעי הנכנס מהחלונות האנכיים. הדבר מניב תחושות שונות במהלך היום. 
האדריכלים ראו בפנים המבנה את המפתח לפרויקט. לכן הם השתמשו בפעולה של קריאת ספר בישיבה כנקודת התחלה, וניסו להעביר את הנוף הנשקף אל תוך פנים המבנה, ולהיפך. 
הנוף הוגדר ע"י שתי מציאויות: מצד אחד, הטבע השלו של הפארק, ומצד אחר, מבני-המגורים בעלי הזהות המקומית. הפרויקט מנסה לחפוף בין שתי המציאויות ולחבר ביניהן, והוא מציע
סביבה מושכלת שמספקת למשתמשיה תחושה של רלוונטיות.

Municipalidad de La Molina  :Photo