Walpole Public Library, MA, USA

Walpole Public Library
אוכלוסייה: וולפול היא עיירה במחוז נורפולק, במדינת מסצ'וסטס, ארצות הברית. העיירה מונה כ-30,000 תושבים.
מערך הספריות: ספרייה מרכזית
שנה: 2012
שטח: כ-3,000 מ"ר
עלות: 11.2 מיליון דולר
אדריכלות: LLB Architects 
לקריאה נוספת ולתמונות: Walpole Public Library, MA, USA

הספרייה הציבורית בוולפול היא דוגמה מצוינת ליצירתיות בתכנון ספריות במאה ה-21. האינטרנט הביא לגישה שונה כלפי מידע וידע, ומתוך כך התרחש
המהפך בתכנון ספריות ציבוריות ובעיצובן. מרחבים גדולים ומוארים, אזורי עבודה ייעודיים, ואזורים נוחים ונעימים למפגש בין אנשים – כל אלה הפכו
להיות חובה בבניית ספריות חדשות ב-15–20 השנים האחרונות.
הספרייה הציבורית שוכנת קרוב למרכז העיר, במבנה חדש ונדיר, סמוך לבית העירייה ולאולם בלקברן ההיסטורי. היא מתכתבת עם ההיסטוריה הכוללת של
ניו-אינגלנד. 20 שנים ארך תהליך תכנון הספרייה החדשה על בסיס הספרייה הישנה. התהליך כלל שימוש במרקמים, בצבעים וביסודות אדריכליים מסורתיים
המחוברים להיסטוריה של ניו-אינגלנד.
המבנה מורכב מארבעה גושים. הגושים חוברו על-ידי לוחות בטון סיבי, שמסמנים את הכניסות לספרייה. ביניהם תוכננו שבילים רחבים, גרם מדרגות פיסולי,
וחלונות-גג שקופים שמספקים אווירה של בהירות, פתיחות ושקיפות. החלונות שקובעו מסביב למבנה מותאמים להשפעות הסביבתיות של המקום.
בתוך המבנה הוקמו חדרי-לימוד שקופים ושקטים, שהפכו פופולריים ללימוד עצמאי או בקבוצות. חדרי-הלימוד עטופים בגרפיקה סביבתית גיאומטרית, בדפוס
מופשט המחקה את לוחות הבטון הסיבי. דלפק השאלה והחזרה של פריטים, ומרחב הילדים והנוער, ממוקמים במרכז המבנה. בספרייה נמצאים חדר פעילות לפעוטות,
אזורים לילדים ולנוער עם מקומות ישיבה רכים ונוחים, מחשבים, עמדות למחשבים ניידים, וכונניות עם כל סוגי המדיה המודפסת והדיגיטלית. גן קריאה מקסים, שנמצא
מחוץ למבנה, מהווה מקום מפגש נעים ורגוע ומתקיימים בו אירועי תרבות.
הספרייה נבנתה עפ"י עקרונות הבנייה הפסיבית והאקטיבית. גג ירוק ששולב מעל הקומה הראשונה יוצר מרחב מבודד. הבנייה הפסיבית דוגלת בחיסכון באנרגיה, ומעמידה
את המבנה בצורה המתאימה לאקלים המקומי. נעשה שימוש במערכת פאנלים פוטו-וולטאיים, שמסייעת בייצור למעלה מ-5% מתכונות השירות של הבניין והאתר, כמו
גם בהפחתת השימוש באנרגיה. גן גשם בכניסה לספרייה מושקה על-ידי זרם מים קטן של מי גשמים, שמגיעים מן הגג ומשקים את הצמחייה הטבעית האופיינית לאזור.
כדי לשמור את העיקרון של מבנה בר-קיימא נעשו מאמצים להשתמש בחומרים מקומיים ובחומרים ממוחזרים.

Photo: https://llbarch.com/projects/libraries/walpole-public-library



Walpole Public Library
אוכלוסייה: וולפול היא עיירה במחוז נורפולק, במדינת מסצ'וסטס, ארצות הברית. העיירה מונה כ-30,000 תושבים.
מערך הספריות: ספרייה מרכזית
שנה: 2012
שטח: כ-3,000 מ"ר
עלות: 11.2 מיליון דולר
אדריכלות: LLB Architects 
לקריאה נוספת ולתמונות: Walpole Public Library, MA, USA

הספרייה הציבורית בוולפול היא דוגמה מצוינת ליצירתיות בתכנון ספריות במאה ה-21. האינטרנט הביא לגישה שונה כלפי מידע וידע, ומתוך כך התרחש
המהפך בתכנון ספריות ציבוריות ובעיצובן. מרחבים גדולים ומוארים, אזורי עבודה ייעודיים, ואזורים נוחים ונעימים למפגש בין אנשים – כל אלה הפכו
להיות חובה בבניית ספריות חדשות ב-15–20 השנים האחרונות.
הספרייה הציבורית שוכנת קרוב למרכז העיר, במבנה חדש ונדיר, סמוך לבית העירייה ולאולם בלקברן ההיסטורי. היא מתכתבת עם ההיסטוריה הכוללת של
ניו-אינגלנד. 20 שנים ארך תהליך תכנון הספרייה החדשה על בסיס הספרייה הישנה. התהליך כלל שימוש במרקמים, בצבעים וביסודות אדריכליים מסורתיים
המחוברים להיסטוריה של ניו-אינגלנד.
המבנה מורכב מארבעה גושים. הגושים חוברו על-ידי לוחות בטון סיבי, שמסמנים את הכניסות לספרייה. ביניהם תוכננו שבילים רחבים, גרם מדרגות פיסולי,
וחלונות-גג שקופים שמספקים אווירה של בהירות, פתיחות ושקיפות. החלונות שקובעו מסביב למבנה מותאמים להשפעות הסביבתיות של המקום.
בתוך המבנה הוקמו חדרי-לימוד שקופים ושקטים, שהפכו פופולריים ללימוד עצמאי או בקבוצות. חדרי-הלימוד עטופים בגרפיקה סביבתית גיאומטרית, בדפוס
מופשט המחקה את לוחות הבטון הסיבי. דלפק השאלה והחזרה של פריטים, ומרחב הילדים והנוער, ממוקמים במרכז המבנה. בספרייה נמצאים חדר פעילות לפעוטות,
אזורים לילדים ולנוער עם מקומות ישיבה רכים ונוחים, מחשבים, עמדות למחשבים ניידים, וכונניות עם כל סוגי המדיה המודפסת והדיגיטלית. גן קריאה מקסים, שנמצא
מחוץ למבנה, מהווה מקום מפגש נעים ורגוע ומתקיימים בו אירועי תרבות.
הספרייה נבנתה עפ"י עקרונות הבנייה הפסיבית והאקטיבית. גג ירוק ששולב מעל הקומה הראשונה יוצר מרחב מבודד. הבנייה הפסיבית דוגלת בחיסכון באנרגיה, ומעמידה
את המבנה בצורה המתאימה לאקלים המקומי. נעשה שימוש במערכת פאנלים פוטו-וולטאיים, שמסייעת בייצור למעלה מ-5% מתכונות השירות של הבניין והאתר, כמו
גם בהפחתת השימוש באנרגיה. גן גשם בכניסה לספרייה מושקה על-ידי זרם מים קטן של מי גשמים, שמגיעים מן הגג ומשקים את הצמחייה הטבעית האופיינית לאזור.
כדי לשמור את העיקרון של מבנה בר-קיימא נעשו מאמצים להשתמש בחומרים מקומיים ובחומרים ממוחזרים.

Photo: https://llbarch.com/projects/libraries/walpole-public-library