Pierre Veilletet Library, Bordeaux, France

Bibliothèque Pierre Veilletet
אוכלוסייה: בורדו היא עיר השוכנת סמוך לחופי האוקיינוס האטלנטי בדרום-מערב צרפת, בחבל אקיטן החדשה.
מערך הספריות: 10 ספריות + ספרייה ניידת
שנה: 2019
שטח: 1,400 מ"ר
עלות: 4.2 מיליון אירו
אדריכלות: Atelier d'Architecture King Kong
לקריאה נוספת ולתמונות: Pierre Veilletet Library, Bordeaux, France

תכנית פיתוח להתחדשות עירונית כללה גם בנייה של ספרייה ציבורית לתושבי המקום.
הספרייה מוקמה בשכונת סטהרין והפרויקט נועד להפוך אותה למקום מרכזי עם תכניות שיחברו בין ספורט ופעילויות פנאי לקהילה.
כחלק מהתכנית שונתה תחנת עצירה של האוטובוסים כך שיגיעו ישירות לספרייה.
מיקום הספרייה הוא בין כיכר יוג'ין גוטיה מצפון והגנים הציבוריים מדרום. המיקום זה הופך אותה למקום מעבר המחבר ללא מאמץ
בין שני מקומות הומים מאוד הכיכר המרכזית והגנים הציבוריים.
מבנה הספרייה הוא מפלס אחד שנמצא בקו אחד עם הכיכר והגנים. נבנה גם מרתף שנועד לשירותים הטכניים של הספרייה. זהו מבנה מרובע
שהגג שלו מהווה חזית חמישית. התכנון של המקום פשוט עם שקיפות מירבית לגנים ולכיכר. המרחבים מחולקים לשניים וכוללים משרדים,
חדרי ישיבות ושירותים. במרחב המרכזי מוקם דלפק הקבלה ואזורי הקריאה. חדר הפעילות תוכנן כך שחלקו מהווה חלק מהמרחב וחלקו
פונה החוצה כך שיש אליו גישה גם כשהספרייה סגורה.
לקהל יש שתי כניסות מרכזיות האחת מובילה מהכיכר וניצבת מתחת למרפסת והאחרת, המובילה מהגנים, ממוקמת מתחת לסכך גדול. חלונות
שקופים וגדולים מציעים למבקרים מבט אל נוף הגנים הירוק ואל הכיכר כשגם מהם ניתן לצפות פנימה אל תוך הספרייה.
ההשראה לעיצוב של המבנה היא צורתו המרובעת שמתחלקת לריבועים קטנים, מסגרת שמגדירה הן את צורת המבנה והן את הפריסה במרחב.
המבנה תוכנן עם אלמנטים מבטון שנושאים עומס, עם קורות עץ ועם "גג שיניים מסורתי" הבנוי גם מעץ. צד אחד בכל "שן" מכיל חלון. וכך אור
טבעי שוטף את חללי הספרייה. האור הטבעי שנכנס מספרייה מגיע מכל כיווני האור ויוצר אווירה חמה ונעימה.
חזיתות המבנה חופו בלוחות אפורים כהים וגג השן חופה בחיפוי דוחה מים. בצדדים הגג אינו משונן והוא מכוסה כולו בצמחייה. בצד דרום התקינו
לוחות סולארים המספקים חשמל למבנה.

Photo: Birdeaux.fr