Ankang Library Renovation, Shaanix Province, China 

Ankang City Library
אוכלוסייה: אנקאנג היא עיר בדרום מחוז שאניש שבסין. העיר מונה למעלה מ- 225,000 תושבים.
מערך ספריות: 7 ספריות ציבוריות.
שנה: 2020
שטח: 4,000 מ"ר
אדריכלות: UUA: United Units Architects 
לקריאה נוספת וללימוד: The Renovation of Ankang Library, Shaanix Province, China 


ספריית אנקאנג המקורית הוקמה בשנת 1984 בחלקה העתיק של העיר. במהלך השנים המקום התיישן. גם בעידן המידע המקום לא התפתח מבחינת התכנים שהציע
וגם לא מבחינת המבנה המיושן, ונדרשה תוכנית התחדשות מקיפה.
הספרייה מורכבת משלושה בניינים: בניין הפונה לצד צפון, בניין הספרייה הראשי, ובניין משרדי הספרייה. השיפוץ התמקד בבניין הצפוני ובבניין הספרייה הראשי. העיקרון
המוביל בתכנון החדש היה להצעיר את הספרייה המיושנת בעזרת מרחב קהילתי חדש, פתוח ומסביר פנים, ולהבליט את המבנה ביצירת ניגוד חד בינו לבין הסביבה שבה הוא ממוקם.
שיפוץ המבנה הצפוני כלל את הסרת הקומה השלישית, שלא היו לה אישורי בנייה, והסרת אלמנטים קישוטיים מהחזיתות. לחזית הראשית נוספו כקישוט ארבעה עמודים, שהעניקו
למבנה אופי חדש ועושר ביטוי. בפנים, בשני מרחבים שממוקמים באלכסון, הוקמו קירות מזכוכית שקופה שמצמצמים את המרחק עבור העוברים והשבים, ומשווים למקום מראה
פתוח וידידותי.
שני המרחבים האחרים נעטפו בחיפוי אלומיניום מחורר, שמחפה את הקיר החיצוני של המבנה כדי לאפשר כניסת אור טבעי. כך נוצרה חזית כפולה המשלבת בין אטימות לשקיפות.
בעיצוב האזורים המחוררים נוצרה סדרת קשתות כלפי חזית הרחוב, שמבטאת מטאפורה של ספר פתוח. צבע הבניין המשוחזר עומד בניגוד לשפה העירונית הסובבת, אבל גם יוצר
הרמוניה, שכן השפה העירונית תוססת וצבעונית, בעוד המבנה ממסגר מקום של רוגע ושל שלווה.
בשיפוץ המבנה הראשי של הספרייה, העיקרון המוביל היה שמירה על המבנה המקורי, בתוספת קירות תומכים מסוימים, והסרת קירות חיצוניים מהחזית הראשית של קומות שלוש וארבע,
כדי לשפר את השקיפות של הבניין ואת פתיחותו. המבנה המשופץ שומר על מאפיינים המקוריים, בתוספת קיר וילון זכוכית שקוף, חיפוי אלומיניום מחורר, וקיר מסך עטוי וילון שמשי,
מקומות אחת עד שלוש. כל אלה יוצרים שלושה חללים רוחביים ברורים, עם צורה פשוטה וטהורה, כמו שלושה ספרים שנערמו בין בנייני העיר העתיקה.
הצמידות בין שני המצבים העירוניים הללו - הרוגע והשלווה של הספרייה מול האנרגיה התזזיתית של רחובות העיר - יוצרים מתח משלים. ארבעים שנות הזמן שחלף ניכרות מאוד במתחמים
העירוניים, אך לחדש ולישן יש קיום משותף, גם אם הם יוצרים סימביוזה ניגודית.