Nasushiobara City Library, Japan

Nasushiobara City Library, Japan

Miruru Library Nasushiobara
אוכלוסייה: נאסושיוברה היא העיר הצפונית ביותר באזור קנטו, יפן. היא גובלת במחוז פוקושימה שבצפון.
העיר ממוקמת בחלק הצפוני של מחוז טוצ'יגי, בהרים. היא מונה כ- 116,000 תושבים.
מערך הספריות: 3 ספריות ציבוריות.
שנה: 2020
שטח: 4,967 מ"ר
עלות: 2.4 מיליארד ין
אדריכלות: Mari Ito, UAo

הספרייה ומרכז הקהילה של נאסושיוברה הוקמו בהשראת היערות שמקיפים את העיר ומהווים חלק מזהותה. עיצוב המבנה מכוון להרגשה שעוטפת את השוהה ביער,
בתנודות מזג האוויר, בשינויים הקלים במהלך היום והלילה, לצד בעלי החיים והצמחייה שסופגים שינויים אלה וחיים איתם. באופן דומה, עוברים המבקרים בספרייה
בחופשיות, והם חווים שכבות של שינויים עדינים הנפרשים על גבולות שמוגדרים בעדינות במגוון דרכים - החל מהפתגמים שמוצגים, דרך תצוגות אחרות המוצגות
במקומות שונים בבניין, וכלה בפעילויות ותמורות אחרות שנגרמות על ידי האדם.
באמצעות גירוי של מספר חושים, התכנון נועד לעורר תובנות חדשות ולמידה. הקומה הראשונה היא מרחב תוסס ונגיש, מלא בדקויות מצטלבות רבות, ואילו כונניות
הספרים בקומה השנייה מספקות מרחב שנוח ללכת לאיבוד בתוכו, והוא מיועד ללימוד ולמחקר. העיצוב הקונספטואלי של המבנה מבוסס על שלושה רעיונות: "כיסי יער",
"מדפי ספרים קורנים" ו"קו העלים".
"כיסי היער" הם פרוזדורים שדומים לקרחות קטנות ביערות, בהן השמיים מתגלים מתוך הסבך. אין להם מטרה מוגדרת, אבל הם זמינים לאירועים קהילתיים, למיצגים
ולשימושים אחרים. צלילים ומראות מסתננים למעלה והחוצה, ומאפשרים לאנשים ששוהים בחלקים אחרים של הבניין לחוש את הפעילות שמתרחשת במרחבים האלה.
"מדפי ספרים קורנים" מהווים את המסגרת של הבניין כולו. בקומה הראשונה הם מסננים את טווח הראייה באמצעות הסורגים שמחלקים בעדינות את החלל. הרושם
שנוצר הוא כאילו מביטים בין עצים ביער, והמראה המקיף של הנוף נקשר ומשתנה כל הזמן. בקומה השנייה, המדפים הקורנים מסודרים לפי מערכת המיון של ספרי
העיון בספריות היפניות. השימוש בשיטת המיון לספרים בנושאים שונים משפר את יכולת החיפוש, ומאפשר יעץ מקצועי ויעיל.
"קו העלים" הוא תקרה שרופדה ברפפות עץ, ועוצבה בקצה התחתון של "כתר היער". גבהי התקרה המשתנים יוצרים מספר חללים בגדלים שונים. אור טבעי מסונן עובר
דרך התריסים לקומה הראשונה, ויוצר סביבת אור מגוונת. התוצאה היא מרחב דמוי יער שחלקיו מקושרים זה לזה, והוא עוטף את המבקרים בעדינות. האור הטבעי הופך
את הנוף העירוני שמסביב, כמו גם את הפעילות היומיומית של האנשים המתכנסים בספרייה כדי ללמוד ולהשתתף באירועים, לזירת התרחשות שמשתנה באופן תדיר.
כיום, כבר לא מצפים מספריות ציבוריות לשמש רק כ"מקום שלישי", שבו אנשים יכולים להתכנס. מטרתן היא גם לעורר למידה חיונית ולעודד שיח חברתי, שיהדהדו
בקהילה הרחבה ויתרמו להתפתחות העיר כולה. המודעות והידע שאנשים צוברים ב"יער המילים" הזה, חוזרים לשכונותיהם כמשאב רב-עוצמה, שמסוגל לעורר שינוי משמעותי,
ולהביא למודעות מתמשכת בקרב הקהילה.