Matsubara Public Library, Osaka, Japan

Matsubara Public Library
אוכלוסייה: העיר מאצוברה ממוקמת במחוז אוסקה ומתגוררים בה כ- 122,000 תושבים.
מערך הספריות: 6 ספריות ציבוריות
שנה: 2020
שטח: כ- 3000 מ"ר
אדריכלות: Maru Architecture 
לקריאה נוספת ולתמונות: Matsubara Public Library, Osaka, Japan

מבנה הספרייה הציבורית במאצוברה חודש, ונוספה לו הרחבה מבנית העשויה מקשה אחת. ההרחבה מרחפת מעל מאגר מים שקט. המרחב החדש נועד לעודד את תושבי
המקום ליהנות מרגעי בדידות שלווים, ללמוד ולחקור.
הספרייה, שנקראת גם "יער הקריאה", עוצבה כתלולית עפר ואבנים (בדומה ל"קברי תרבות" ביפן העתיקה, שהעידו על חברה אריסטוקרטית). בקיר החיצוני נעשה שימוש
בבטון בצבע ורוד חם, בעובי 60 ס"מ, ונבנתה מסגרת לרצפת פלדה פנימית. הקירות החיצוניים העבים מציעים בידוד מחום, עמידות וחוזק, ויוצרים מבנה עמיד בפני רעידות
אדמה. ההרחבה כוללת פתחים גדולים שמספקים תאורה ואוורור לסביבת קריאה מיטבית. בנוסף, מאגר המים שמסביב תורם גם הוא לאוורור טבעי באמצעות אפקט קירור אידוי.
באמצעות ההשתקפות של הספרייה לאור יום, נעשית "העברה של הזמן" לחלל הפנים.
אחד החששות העיקריים שעלו בעת הבנייה, היה שבנייה על המים תגרום לפיצוח הקיר החיצוני בגלל התכווצות ויובש. כדי למנוע זאת, נבנה מוט פלדה לבקרת סדקים.
עיצוב התאורה במבנה נועד ליצור רשמים משתנים באזורי הספרייה השונים. נעשה שימוש ב"תאורת קוב", טכניקה של תאורה עקיפה ובסיסית, שמתפזרת בחלל בצור רכה ואחידה.
זהו סוג של תאורה סביבתית - מקור האור נסתר מהעין, והאור מוחזר ממשטחים אחרים.
פינת הקריאה בקומת הביניים (מול האטריום), מוארת בזרקורים, שמותקנים ברווחי תקרת רשת המתכת. באזור המדפים הפתוחים לילדים, גופי התאורה פונים כלפי מטה ומסתיימים
בשלושה צבעים שונים של לבן, ורוד וזהב, ויוצרים אווירה תוססת ומהנה.
הספרייה זכתה בפרס אוסקה ל"אדריכלות ידידותית לסביבה" בשנת 2020, ובפרס העיצוב האדריכלי המצטיין לשנת 2020.