Pingtung Public Library Renovation, Taiwan, China

Pingtung County Town Municipal Library
אוכלוסייה: פינגטונג היא עיר במחוז פינגטונג. היא ממוקמת בצפון מערב טיוואן ומונה כ-204,000 תושבים.
מערך ספריות: במחוז פינגטונג 16 ספריות ציבוריות.
שנה: 2020
עלות: 80 מיליון דולר.
אדריכלות: MAYU Architects 
לקריאה נוספת ולתמונות: Pingtung Public Library Renovation, Taiwan, China

מבנה הספרייה בפינגטונג הוקם בשנת 1983 בתקופה בה טייוואן לא הייתה דמוקרטיה. הבעיה העיקרית שהביאה לחידוש הספרייה ולשיפוצה, היא שהכניסה הראשית למבנה לא פנתה אל הרחוב,
והמבנה היה מוסתר.

חידוש הספרייה כלל תכנון של לובי חדש ושקוף, שהתווסף לצד המערבי של הבניין הקיים, והפך את הכיוון של הבניין ב-90 מעלות אל עבר העיר. כך חוברה הספרייה מחדש לחיי היומיום של האזרח.
בקנה מידה אדריכלי, המבנה משמש כחלון גדול המקשר בין פנים לחוץ - הוא מציג את הפעילות שבתוך הספרייה לעיר, מגלה לבאי הספרייה את הנוף הירוק שמסביב, ומוסיף חיוניות לאווירה הפנימית של הספרייה.
קומת הכניסה (הלובי) היא בצורת מקבילית, במרחב פתוח, שנתמך במבנה פלדה רציף עם אלמנטים משולשים. המקום כולל אזור של ישיבה שקועה, קומת-ביניים מרחפת וזוג פנסים תלויים.
השימוש שנעשה בלובי בצורה, בצבע, בחומרים וברעיונות חברתיים-תרבותיים, הוא פרשנות מודרנית לבתי המגורים הקדמונים של העיר, "בתי לוחות האבן". במסגרת הפרויקט, הוסרו מדרגות בטון מונומנטליות
וסולקו המדפים שתפסו את המרחב המרכזי של הספרייה. במקום הפנוי נוצרו שני חללים כפולים בגובהם שנועדו לקשישים ולבני-נוער. החומרים הטבעיים שהוכנסו, הרהיטים המודרניים ומחיצות הזכוכית, כל אלה
נותנים לספרייה את נופך הנזילות, השקיפות ואת תחושת האינטימיות.
הספרייה לבני-הנוער מוקמה במרכז המבנה, וממלאת תפקיד מכריע בתכנון הפנימי החדש. זהו חלל רב-תכליתי המחבר מספר קומות, ובו מדרגות ייחודיות, מקומות-ישיבה וגשר.
החלק החיצוני של המבנה המקורי שופץ, והותקן עליו חיפוי של לוחות אלומיניום ותריסים לבנים. שדרת עמודים רחבה חוצה את הספרייה מהכניסה המקורית אל הדשא ומשמשת כחלל קריאה. עיצוב הנוף החדש
מחבר את הספרייה בצורה חלקה לפארק הסובב אותה, ובכך מזמין יותר תושבים להשתמש במרחב הציבורי החדש הזה ללא קשר למטרותיהם.
שטח הפארק הסובב את הספרייה הוא כ-5 דונם, וזוהי ספריית היערות היחידה בטייוואן. המתכננים והמעצבים תכננו את שטח הבניין באופן שישמר את הצמחייה של עץ הקמפור בן ה-50 , ומספר רב של עצי פוינסיאנה.
זוהי סביבה עטורת עצים, עם סנאים וציפורים. המרפסות החיצוניות הגדולות בקומה השנייה והשלישית מאפשרות לכל קורא להתבונן בחופות העצים הקרובים ובצמחיית העצים הרחוקים.
הספרייה משתמשת במערכת ה-RFID (השאלת פריטים והחזרתם באופן עצמאי) ומציגה את מדף הספרים המהיר והחכם הראשון בטייוואן - שיטה מהירה ונוחה מאוד לשימוש.
הספרייה מכונה "הספרייה שלנו" וכצפוי, מתאימה לכל הגילאים. באזור התינוקות שבקומה הראשונה, הצעצועים וגובה הריהוט מתוכננים מנקודת מבטו של הילד. רצפת הזחילה עמידה בפני אבק וניתנת לחיטוי, והבחירה
בה נועדה לענות על דרישות קפדניות של ההורים. כדי לפתור את מצוקת הקשישים בעת שימוש במחשב העיתונים, התחשבו בכוח היד ובקלות השימוש. המחשב מוקם בצורה אנכית ועל-ידי כך הוא מאפשר לקשישים להשיג
בקלות את הפרסומים הנדרשים. יחד עם זאת, כל מחשבי החיפוש של הספרייה הם מסכי מגע וקלט, בפורמט גופנים נוח לקריאה.
המעברים בספרייה מעוצבים בעיצוב אוניברסלי, ובכל חלל מתוכננים מושבים בגבהים שונים בהתבסס על תכונות הקוראים. לדוגמה, בפינת העיתונים וכתבי-העת, משענות הידיים העבותות של המושבים יכולות לעזור לקשישים
לעמוד. בדרך כלל, סידור המושבים באזור הישיבה הוא נינוח יחסית, ואפשר ליהנות מהנוף שמחוץ לחלון בזמן הקריאה. באזור הנוער יש ספה רכה לישיבה נוחה. אזור הספרות נשלט על ידי כסאות עם גב גבוה, כך שגם אם תקראו
זמן רב, הכתפיים והצוואר לא יכאבו.