Marrickville Library, Australia

Inner West Council Libraries, Marrickville Library
אוכלוסייה: מריקוויל היא פרבר באינר-ווסט, אזור שנמצא ממערב לאזור העסקים בסידני, במדינת ניו-סאות' ווילס שבאוסטרליה. באינר-ווסט יש למעלה מ- 200,000 תושבים.
מערך הספריות: 8 ספריות ציבוריות באינר ווסט.
שנה: 2021
שטח: 4900 מ"ר
עלות: 40 מיליון דולר
אדריכלות: BVN Architects 
לקריאה נוספת ולתמונות: Marrickville Library, Australia

הספרייה החדשה במאריקוויל היא ספרייה קהילתית ומתקן רב-תכליתי שבמרכזו פארק עירוני חדש.
הספרייה הוקמה באתר של בית החולים הישן של העיר והעיצוב האדריכלי הוא תוצאה של תחרות אדריכלים לתכנון הפרויקט ולביצועו. תכנון הספרייה ועיצובה האדריכלי מותאמים
לאוכלוסייה המגוונת בעיר ורוחשים כבוד ואמפטיה למבנים ההיסטוריים של בית החולים, משנת 1871 – 1991, שלהם ערך של מורשת תרבותית.
גן ירוק ונגיש הוקם מתחת למפלס הכביש ומספק נווה מדבר מהדרכים הסואנות ממריקוויל ומליווינגסטון. בית-קפה, דוכנים ומתקנים לקהילה נפתחים אל הדשא השקוע ומביאים פעילות
וחיים בפינה המערבית והדרומית של המקום. פעילויות קהילתיות רבות מתקיימות במרחב הזה: מטאי-צ'י ועד הקרנות סרטים באוויר הפתוח.
ברחבי מבנה הספרייה שזורים מקומות לפעילות ולהתבודדות. מדרגות אודיטוריום גדולות מהוות את מרכז הפנים של המשתמשים בספרייה. ניתן לשבת, לקרוא או להתרועע. סביבו יש חלל
המשתרע על פני שלוש קומות ומספק מקומות ישיבה ונוף במרחב. הקומות העליונות של הבניין מארחות את אוספי הספרייה ויש שם מגוון חללי קריאה ולימוד, כולל חדרים לישיבות וללימודים.
שפע של אור טבעי חודר לחלל מצוהר-תקרה ומחלונות גדולים במיוחד שמשקיפים אל מדשאת הספרייה ואל שכונת מריקוויל. אוויר צח נכנס דרך דלתות גדולות דו-כיווניות בבניין החדש. דלתות
צרפתיות מקוריות נפתחות למרפסות חיצוניות בבניין הישן. מדרגות עם גימור מעץ, פריטי נגרות, לוחות אקוסטיים ופרטי ריהוט מספקים רקע חם ומרגיע לפעילויות הרבות שהספרייה מארחת.
מקורו של גג החופה שצף ובולט הוא בגג המשופע של בניין בית החולים הישן. הוא מתקפל מעל בניין הספרייה החדש לעבר מדשאת הגן. מבנה בית החולים הישן נשמר ושוחזר ומשוכן בו אוסף
הספרייה וחללי המשרדים, יחד עם אזורי קריאה חיצוניים לאורך המרפסת הידועה כיום בשם מרפסות לילידייל. קומות ספרייה חדשות מתחברות לבניין בית החולים הישן דרך שביל מזוגג תלוי
בקומה הראשונה. רבים מהמאפיינים האדריכליים הישנים שומרו כולל אריחים, רצפות רצפה, רצפות טרצו, לבנים, מסגרות חלונות וקורות תקרה. יחד עם זאת, לא התפשרו על שימוש באלמנטים
ממוחזרים במידת האפשר ובתכונות עיצוב המפחיתות שימוש באנרגיה.
ספריית מריקוויל בעיצוב משרד האדריכלים BVN זכתה בשלושה פרסים יוקרתיים בטקס פרסי האדריכלות הלאומיים של "המכון האוסטרלי לאדריכלים".
היא זכתה בפרס "סר זלמן קוון" היוקרתי לאדריכלות ציבורית וכן קיבלה את "פרס דיוויד אופנהיים לאדריכלות בת קיימא". כמו כן הם זכו ב"פרס לארכיטקטורה חינוכית לאומית".
שלושת הפרסים מכירים בחזון של משרד האדריכלים BVN ששם לו למטרה למזער את ההשפעה על הסביבה, לתעדף רווחה, להתחבר לקהילה ולעצב מודלים של למידה לאורך זמן.