Qixian XiafangQiao City Library, Shaoxing, China

祁縣下坊橋市圖書館瓷器
אוכלוסייה: הספרייה ממוקמת ברחוב המים, במחוז שיאנג קיאו שבפרובינציית שי בשאושינג. שאושינג היא עיר שבהיררכיה המינהלתית של ניהול רשויות.,
נמצאת מתחת לפרובינציה ומעל מחוז. העיר מונה למעלה מ- 2.5 מיליון תושבים.
מערך הספריות: 6 ספריות ציבוריות
שנה: 2019
שטח: 521 מ"ר
עלות:
אדריכלות: Leeko Studio
לקריאה נוספת ולתמונות: Qixian XiafangQiao City Library, Shaoxing, China

הספרייה הציבורית החדשה שוכנת ברחוב המים, שמשתרע במקביל לנהר לונוואן לאורך 800 מטרים. זהו מקום שבעברו שימש למסחר ולחיים חברתיים של תושבי המקום,
כשהתחבורה היבשתית לא הייתה מפותחת דיה להעברת סחורות. עם התפתחות העיר, רחוב המים הפך להיות ירד מגדולתו, והתרוקן מתושבים. "הרעיון של בניית כפרים יפים
ועיירות נאות" הוא שהניע את הרשות המקומית לתמוך ביוזמות לשימור מאפיינים תקופתיים במסגרת שיפוץ וחידוש רחוב המים, ולהקים מבנה חדש כמו הספרייה.
בדיקה שנעשתה ע"י משרד האדריכלים העלתה שאדריכלות שנות ה-80 ברחוב אמנם נשמרה, אבל התחבורה הציבורית לא הייתה מאורגנת בצורה נכונה, ושהמרחב הציבורי היה
מאורגן באופן לא שימושי. היה ברור שבעזרת מבנים משביעי רצון וסביבה נקייה ואסתטית, הרשות המקומית יכולה לשפר את סביבת המגורים ואת מרחבי העבודה, ולהחיות בהדרגה
את הרחוב.
בתום שיפוץ רחוב המים הוחלט להקים את הספרייה. נהרסו כמה מבנים רעועים בבעלות השלטון המקומי, ובמקומם עוצבו מבנים חדשים לגמרי. מבנה הספרייה הוא חדש משום שעלות
השיפוץ של מבנה ישן גבוהה מעלות הקמת מבנה חדש. בתכנון הבניינים החדשים הוקדשה תשומת לב רבה לסגנון האדריכלי של רחוב המים הישן, כך שמבנה הספרייה משולב היטב
אך גם שונה במקצת מהבניינים שסביבו. האדריכלים עשו ככל יכולתם ליצור סגנון הומניסטי ייחודי, מרשים ועל-זמני, כדי לתת נופך עיצובי חדש לרחוב המים הייחודי.
הספרייה החדשה כוללת גם בית קפה ומדרגות חיצוניות לישיבה. אלה נבנו עם תחילת שיפוץ הרחוב. הספרייה עצמה התווספה אליהם בסוף השיפוץ. מחוץ לבית הקפה ולמדרגות יש כיכר
ציבורית שמורה שחשובה מאוד לתושבי העיר. המדרגות קוטעות את הקשר בין הספרייה לכיכר. המפלס העליון של המדרגות הוא חלק מהגג של קומת הקרקע, והוא מרחיב את אולם העיון
והקריאה. הקירוי מעל המדרגות נועד לא רק להגנה מפני הגשם, אלא גם נותן מבט אחר על רחוב המים. הוא מחופה בנירוסטה שמשקפת את ההתרחשות בכיכר, כאילו מקליטה ומתעדת את
חיי היומיום של התושבים המקומיים ברחוב המים.
החלל הפנימי של הספרייה מחולק לשתי קומות, כשהקומה העליונה היא היקפית. מהתקרה שמעל המסדרון נכנס אור טבעי לספרייה, כך שהחלל נראה מרווח ומואר. החלל המרווח, נטול העמודים,
שבקומה הראשונה מיועד להרצאות, לכנסים ולאירועים נוספים. הקומה השנייה מיועדת לתלמידי בתי ספר יסודיים ותיכוניים מהעיר.
זהו מקום שבו אפשר לקרוא, ללמוד וליהנות משהייה נעימה. המסדרונות המשתלבים והמושבים המשובצים שבקומה השנייה, מעוררים את החשק להרפתקה.
המדרגות הגדולות מתחת לחופת המראה, הופכות למקום אידיאלי עבור התושבים המקומיים להתרגעות בבריזה קרירה ולבילוי בשיחה. בשעות היום, זהו סלון שפתוח לקהל הרחב. בסופי השבוע
ובשעות הערב, הרשות המקומית תציג כאן סרטי חוצות, ותושבי המקום יתכנסו יחד בקולנוע ציבורי וקהילתי, כשברקע הספרייה העירונית.